0879 174 467 info@eltehnik.bg

 Свързване на девиаторен ключ

Нуждаете се от монтиране и свързване на девиаторен ключ? Държите на качествена и безопасна услуга? Аз също и с радост ще ви съдействам за прецизното изпълнение.

Свържете се с мен на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или като попълните контактната форма, за да уговорим удобно време за оглед. Работя в София и района.

Какво представлява девиаторният ключ?

Девиаторният ключ представлява система от свързани помежду си два, а понякога три или повече ключа. Той позволява включването и изключването на свързаната с него техника да се осъществи от две (или повече) различни места.

Обичайно се използва за управление на осветлението в по-обширни помещения каквито са коридорите, open space зоните в домовете или офисите, както и за стълбища. Повече за удобствата и предназначенията на девиаторния ключ – в следващите редове.

В кои случаи е подходящо свързването на девиаторен ключ?

Девиаторният ключ е удобен в ситуации, в които потребителят е в движение и иска да включи и изключи осветлението, без да се връща до изходната точка. Това решение е подходящо за стълби, дълги коридори, спални и големи помещения като холове и трапезарии с отворено пространство.

Представете си изкачване на стълбище (вътрешно или външно) без девиаторен ключ – или ще оставите лампата светната, или ще се катерите в мрака.

Или само един ключ за осветление в спалнята – не е удобно да хвърляте чехъл по ключа, след като сте си легнали, нито да се блъскате в мебелите в тъмното.

Видове схеми при свързването на девиаторен ключ

Свързването на девиаторен ключ изисква схеми, с които добрият ел техник е запознат. При тях във всеки от двата ключа влизат три проводника (докато в обикновения сериен ключ те са два). 

  • В първия девиаторен ключ влизат фазов проводник и два проводника, свързващи го с втория. От втория ключ излиза фазов проводник към лампата. 
  • Ако искаме да се сложат три ключа, тогава се използва т.нар. „кръстат ключ“ – два девиаторни ключа в общ корпус и с общ бутон за управление.

Защо е важно да се доверим на специалист?

Работата, свършена от добър ел техник, ще спести излишни разходи от аварии и ще гарантира безопасност. Неподготвен човек, работещ с електричество, може неволно да причини дефекти в цялата ел система на дома или да преживее злополука.

В мое лице ще работите с високо квалифициран техник, който не прави компромиси с използваните инструменти и материали. Ще Ви дам професионален съвет за най-подходящото за Вашия дом решение, като ще направя оглед и разговор с Вас на място, преди да предложа конкретна услуга и цена. 

Как да се свържете с мен?

С мен можете да се свържете на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или чрез контактната форма, за да определим ден и час за оглед. Работя в София и района.