0879 174 467 info@eltehnik.bg

 Свързване на ключове за осветление

Търсите специалист за свързване на ключове за осветление и държите на качествено свършена работа? В сайта на ел техник можете да заявите тази услуга. 

Не се колебайте да ми се обадите на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или като попълните контактната форма, за да уговорим удобно време за оглед. Работя в София и района. 

Какви електрически ключове съществуват?

  • Единичен ключ – той управлява едно осветително тяло. Независимо от броя на лампите в това тяло, всички те са включват и изключват едновременно. 
  • Сериен ключ – или два ключа, монтирани в общо тяло, като всеки от тях управлява отделен токов кръг. С него могат да се включват две групи лампи. 
  • Девиаторен ключ – той е система от свързани помежду си два или повече ключа, чрез които свързаната към него техника може да се управлява от няколко места. Обичайно се използва за управление на осветлението в обширни помещения като коридори, open space зоните в домовете или офисите, както и за стълбища. 
  • Димер – това е устройство, което позволява плавно регулиране на мощността на уредите, и може да се оформи и монтира като електрически ключ. Чрез него потребителите могат да изберат яркостта на осветлението, с което да икономисат енергия и да удължат живота на електрическите крушки.

На кой етап преценяваме колко и какви ключове да сложим?

Това се прави още по време на чертежа на ел инсталацията. Техникът и клиентът трябва да обсъдят заедно къде ще са нужни ключове и как да изглеждат те според спецификите на всяко помещение. Девиаторен ключ, например, би бил полезен в коридора или в спалнята. В хола ще са необходими различни варианти за осветление, които да позволяват смекчаване на светлината вечер. В банята ще е необходима силна светлина от различни източници.

Кога извършваме свързването на ключовете за осветление?

Ключовете за осветление се свързва при наличие на окабеляване и свързани ел табло и разпределителни кутии. От тях ще се трансира кабел до ключа, който през конзолна кутия ще осъществи свързването.

Защо да се доверим на професионалист за свързването на ключове за осветление?

Работата на добър ел техник ще гарантира безопасност и ще спести разходи от потенциални аварии. Добрият професионалист ще прецени нуждите на клиента си, ще даде съвет и ще предложи варианти за бюджет и изпълнение на задачата, от които потребителят може да избере.

Как да се свържете с мен?

В мое лице ще откриете високо квалифициран техник, който не прави компромиси с инструментите и материалите си и прави оглед и разговор с Вас на място, за да предложи най-удачното решение. 

Не се колебайте да ми се обадите на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или през контактната форма. Работя в София и района.