0879 174 467 info@eltehnik.bg

Ако ви предстои изграждане или ремонт на ел инсталация, е нормално да се интересувате каква е цената за тази услуга. Добре е да знаете, че същата зависи от много фактори и няма как да бъде определена “на сляпо”, без предварително да е направен оглед и да са уточнени детайлите по ремонта и обсъдени желанията на клиента. Посочването на цена по телефона е несериозно, а когато извършването на оглед е възпрепятствано, е препоръчително да се видят чертежи на планираната инсталация.

В настоящата статия ще научим основните параметри, които определят цената за ел изграждане, а ако имате нужда от подобна услуга в дома си, можете да се свържете с мен на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или през контактната форма и заедно ще намерим оптималното решение за вашия казус! Районът ми на работа е София-град и София-регион.

Цената на материалите

Цената на материалите, използвани в ел инсталация, може да варира – тя включва кабели, контакти, ключове от различни марки и с различни функции. Доказаните на пазара марки са от по-висок ценови клас, а по-бюджетните обикновено биха били индикатор за компромис с качеството. 

Колко точки желае клиентът

Колкото повече са ключовете за осветление, контактите и осветителните тела, толкова по-висока ще бъде цената. Добрият специалист ще може да даде съвет за това колко да бъдат те във всяко помещение спрямо специфичното потребление. В кухнята, където се използват множество електроуреди, те ще бъдат повече. В банята ще са необходими контакти с капак, който да ги пази от влагата. В офисите ще са нужни множество контакти заради различната техника и т.н.

Типа строителство

Това е предизвикателство, за което потребителят рядко би се замислил, но за осъществяването на мрежата е изключително важно. Стената трябва да бъде пробита, за да се прокопаят канали за кабели, както и за конзолните и разпределителните кутии. 

Тухлена стена се пробива много по-лесно, отколкото бетон, например. А бетонът изисква мощна техника, която за повечето техници е по-удобно да наемат, отколкото да купуват. Това би увеличило цената допълнително. 

Компетенциите и опита на ел техника

Един специалист с повече практически опит ще взима по-висока цена за услугите си – но в замяна ще може да използва знанията си, натрупани в предишните години, когато се е сблъсквал с разнообразни казуси и тепърва е трябвало да измисли как да се справи с тях. Опитният професионалист по-бързо и по-коректно ще реши проблем, който за начинаещият вероятно ще е предизвикателство. По-високата квалификация очаквано ще рефлектира и върху цената на изграждането на ел инсталацията.

Ако се нуждаете от ремонт или изграждане на ел инсталация и търсите професионалист, можете да бъдете спокойни, че залагам на тези принципи в работата си. Можете да ме потърсите на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или през контактната форма и заедно ще намерим оптималното решение за вашия казус! Районът ми на работа е София-град и София-регион.