0879 174 467 info@eltehnik.bg

Бойлерът е гаранцията на всяко домакинство, че топла вода ще има, дори при профилактика на парното. Както всеки ел уред обаче, той не е застрахован от повреди. Те могат да бъдат както леки дефекти, така и опасни аварии – и добрият ел техник ще може да установи с точност каква е повредата и как да бъде отстранена.  

Защо е важно да се направи коректна диагностика на бойлера, ще научите в следващите редове, а ако ви предстои свързване или ремонт на бойлер, не се колебайте да ми се обадите на тел 0879 174 467, да ми пишете на e-mail info@eltehnik.bg или като попълните контактната форма , за да уговорим удобно време за оглед. Работя в София и района.

Какво представлява диагностиката на бойлер? 

Това означава да се определи точно причинителят на възникналия проблем. За един „симптом“ може да има множество причини – например, ако бойлерът не загрява вода, аварията може да е в нагревателя. 

Клиентът може да опише какво не работи както трябва, а ролята на професионалиста е да открие причината и да я премахне. 

Защо е важна правилната диагностика?

Ако проблемът е установен с точност, специалистът може директно да пристъпи към адекватни дейности, които да го отстранят. 

Ако се третират само „симптомите“ обаче, без да се търси причина, това може да доведе до по-тежка авария, която дори да е опасна за клиента. Например, ако един теч бъде запушен, без обаче да се открие откъде избива вода, той не само ще се повтори, а е възможно и да доведе до по-тежки повреди и да унищожи уреда. 

Добрата диагностика освен това може да ориентира клиента дали е по-рентабилно да купи нов бойлер, или да ремонтира стария. Във всеки случай, адекватният анализ на повредата ще спести време и разходи. 

Редно ли е да ми искат пари за диагностика на бойлер?

Добрият професионалист е натрупал знанията и опита си с години труд – така че е нормално професионалната му консултация да струва пари. Тя е нещо различно от рутинния оглед на обект. Последният се прави при определянето на цена за изграждането на ел инсталация, например, и е част от осъществяването на цялостната услуга.

Възможно е клиент да потърси специалист с желанието да разбере каква е повредата и сам да прецени дали ремонтът си струва, или директно да купува нов ред. Има домакинства, които биха предпочели да отстранят проблема сами, но имат нужда от диагностика. В тези случаи тя се заплаща. 

Ако се нуждаете от диагностика, ремонт или свързване на бойлера си, можете да разчитате на опитен и коректен специалист в мое лице. Свържете се с мен на тел 0879 174 467, на e-mail info@eltehnik.bg или като попълните контактната форма , за да уговорим удобно време за оглед. Работя в София и района.